Alapítás – a vállalkozások bejegyzése

A vállalkozások bejegyzését a gazdasági cégbejegyzési ügynökség végzi. A jelentkezési lapokat minden munkanapon 7.30 és 13.30 között lehet átvenni a cégbejegyzési ügynökség községi irodájában – a zentai önkormányzat fogadóirodájában –, a Fő tér 1. szám alatt, illetve letölthetők a cégbejegyzési ügynökség honlapjáról: www.apr.gov.rs

Zenta község önkormányzata szakértői segítséget biztosít a jelentkezési lap kitöltéséhez és a bejegyzés további folyamatához is.

A bejegyzéshez a kitöltött jelentkezési lap mellett mellékelni kell a személyazonosságot igazoló iratot – a személyi igazolvány fénymásolata – és a bejegyzés költségeinek – 1.000 dinár – fedezését igazoló befizetési lapot is.

Az üzleti társaság alapítása során a bejegyzési űrlapot minden alapítónak és társalapítónak alá kell írnia, és mindegyikük személyi igazolványának fénymásolatát is mellékelni kell. A bejegyzés költsége 1.000 dinár.

A bejegyzési díjat a cégbejegyzési ügynökség számára kell befizetni – Agenciji za privredne registre, számlaszám: 840-29771845-59, model 97, poziv na broj 86-04.

A következő tevékenységi területekkel rendelkező vállalkozásoknál a bejegyzés előfeltétele az illetékes szerv beleegyezése:

  • Egészségügyi tevékenységek – klinikák, rendelők, gyógyszertárak
  • Mezőgazdasági gyógyszertárak
  • Állatorvosi rendelők
  • Taxis szolgáltatás
  • Közérdekű és kommunális tevékenységek
  • Biztosításban végzett tevékenységek
  • Csődbiztosi munkakörök
  • • Fegyverek és lőszerek forgalmazása

A bejegyzésről szóló végzés mellett a kérelmező a Zentai Adóhivataltól írásbeli igazolást kap a PIB-számról, majd számlát nyithat az ügyviteli bankban. Az egészségügyi, a nyugdíjas és a rokkantnyugdíjas biztosításra jogosult személyek nyilvántartásához szükséges adatokat a zentai fiókintézetben adhatják át a kérelmezők.

A vállalkozói tevékenység megváltoztatásához szükséges űrlapokat és változtatás költségeit fedező illetékeket tartalmazó befizetőlapok a cégbejegyzési ügynökség községi irodájában – az önkormányzat fogadóirodájában – igényelhetők, munkanapokon 7.30 és 13.30 között, a Fő tér 1. szám alatt, illetve letölthetők az ügynökség honlapjáról is, amely www.apr.gov.rs címen érhető el.

Kövess minket:

Megszakítás