Tisztelettel és szeretettel köszöntöm önöket Zenta község honlapján!

A községi önkormányzatban azon dolgozunk, hogy Zenta és a hozzá tartozó falvak mindnyájunk számára otthonossá váljanak, hogy érdemes legyen itt élni, családot alapítani, gyermekeket nevelni, terveket szőni. Tesszük ezt azért is, mert az itteni emberek közös erőfeszítésének köszönhetően számtalan nagyszerű eredményre lehetünk büszkék. Polgármesterként az együttműködésre szeretnék nagy hangsúlyt fektetni, hiszen csak összefogással, közös erőfeszítéssel érhetünk el és hozhatunk létre olyan maradandó értékeket, amelyekkel városunk és falvaink komfortosabbá, élhetőbbé és még vonzóbbá válnak, s amelyeket a dolgos elődeink után mi is büszkén vállalhatunk.

Folyamatosan gazdagodó és színesedő tartalmú világhálós oldalaink a polgáraink, és a hozzánk látogató vendégek tájékoztatását szolgálják, könnyebb eligazodásukat segítik. Megismerhetik belőle az önkormányzat munkáját, a fontos döntéseket, a helyi eseményeket, a civil kezdeményezéseket, az idegenforgalmi kínálatot. Betekintést nyerhetnek a gazdasági, a kulturális és sportéletébe, figyelemmel kísérhetik a jelentősebb fejlesztéseket és beruházásokat, a kiírt pályázatokat, közzétett hirdetményeket. Bízom abban, hogy az érdeklődők mindig a legaktuálisabb képet kapják községünkről, illetve az életét színesítő rendezvényekről.

Zenta utcái, terei nyitott könyv lapjaiként tárulnak fel a járókelők előtt. Lépten-nyomon újabb csodákat fedezhetünk fel. Nem lenyűgöző, hivalkodó látványosságokat, csupán apró, szerénységükben is megkapó szépségeket, amelyek településünket szerethetővé, emberléptékűvé teszik. Azt, hogy városunk életében milyen fontos szerepet játszik a kultúra és az oktatás, bizonyára senkinek sem kell magyarázni. Ezeket a területeket a jövőben is erősíteni szeretnénk, de kitartóan és fáradtságot nem ismerve dolgozunk a gazdaság és a mezőgazdaság fejlesztésén, az új munkahelyek teremtésén, hogy a fiataljaink ne az elvándorláson gondolkozzanak, hanem itt, a szülőföldjükön tervezzék a jövőjüket.

A község polgármestereként nagy tisztelettel hívok mindenkit, látogasson el hozzánk, tapasztalja meg vendégszeretetünket. Nyugodt szívvel állíthatom, legalább olyan maradandó benyomást gyakorol mindenkire az emberek közvetlensége, mint kis városunk természetessége és szépsége. Nem titkoljuk azt sem, hogy büszkék vagyunk a zentaiságunkra, erre a nehezen megmagyarázható érzésre, amely akkor hatalmasodik el rajtunk, ha végigmegyünk a gyönyörű, vadgesztenyefa sorral övezett Tisza parti sétányunkon. Ha meglátjuk a Révész szobrát, a szecessziós Royal szállodát és a Tűzoltólaktanyát. Vagy a Városházát, amelynek a tornya már messziről köszönti a hazatérőket.

Kívánom, hogy a honlapunkon való barangolás kellemes és hasznos perceket szerezzen mindenkinek! Azoknak pedig, akiknek a virtuális kirándulás felkeltette az érdeklődését, azt üzenem, tapasztalják meg a valóságban is Zenta község vendégszeretetét.

Ceglédi Rudolf polgármester

Község lakosa (2022)
0
Község területe
0 km²
Ingatlan átlagára
0

Kiváló adminisztráció.

Az Önkormányzati Tanácsunk példátlan hatékonyság és elkötelezettség példájaként új szabványokat állított fel az irányítás és a vezetés terén.

Több mint nyolcszáz éves történelem.

Az első írásos városi megerősítés 1216-ból származik, de történetünk továbbra is folytatódik az utcáinkon, épületeinkben és polgáraink szívében.

Események, amelyek maradandó benyomást keltenek.

A világító fesztiváloktól a kulturális ünnepekig, Szenta számtalan lehetőséget kínál a látogatásra, részvételre és élvezetre.

Fedezze fel gyönyörű városunkat.

Tapasztalja meg a város hagyományának gazdagságát és a természeti szépségét.

Megszakítás