Vagyonadó

HELYI ADÓIGAZGATÁS – ZENTA

2019.01.01.-től, a vagyonadó megállapítására szóló adóbevallások elektronikus formában  történő benyújtása kötelező azon kötelezettek számára, akik  üzletviteli könyveket vezetnek, összhangban az adóeljárásról és adóigazgatásról szóló törvény (az SZK Hivatalos Közlönye, 80/02….95/18. sz.) 38. szakasza 7. bekezdése 7. pontjának 7. alpontjával.
Azon kötelezettek, akik nem vezetnek üzletviteli könyveket  – természetes személyek,  akik kötelesek  adóbevallást benyújtani, (amely nem kapcsolatos üzleti tevékenységük ellátásával),  a  bevallást  elektronikus illetve  írásos formában is benyújthatják.

  • Az elektronikus formában  benyújtott adóbevallás a JIS LPA egységes információs rendszer  portálján (http://www.lpa.gov.rs) történik, ahol egyben betekintést nyerhetnek számlájuk egyenlegébe is.
A portálhoz való hozzáférés két  módon lehetséges:
  1. Felhasználói név  és  jelszó használatával (username  és  password)
  2. Minősített  elektronikus bizonyítvány használatával
Az elektronikus  adóbevallás benyújtása  csak  a minősített  bizonyítvány   használatával lehetséges. Azon kötelezetteknek, akik az előző időszakban  a helyi adóigazgatásnál nyitottak  felhasználói nevet és jelszót, továbbra is lehetőségük van lekérdezni adófolyószámlájuk egyenlegét a Szerb Köztársaság egész  területén.

   A FELHASZNÁLÓI  NÉV  ÉS  JELSZÓ  IGÉNYLÉSÉNEK FOLYAMATA


  1. A felhasználói név  és jelszó  igénylésére a kérelem a kitöltött űrlap átadásával nyújtható be a  helyi  adóigazgatási   alosztály helyiségeiben  (Zenta, Fő tér 1,  a fogadóirodában  – F tolóablak)  azon kötelezettek által, akiknek  a  tartózkodási helye  Zenta község területén van.
2. A felhasználói nevet és  jelszót a kötelezett vagy  az általa meghatalmazott személy, KIZÁRÓLAG SZEMÉLYESEN VEHETI ÁT (az érvényes személyazonossági igazolvány  felmutatásával).

A  természetes  személy  általi meghatalmazás közjegyzői hitelesítést igényel, a  jogi személyek esetében pedig a  cég  felelős személyének aláírása szükséges – (melléklet: OP űrlap).

3. A kötelezett, aki megkapta  a felhasználói nevet  és a jelszót,  az  applikációban  maga is  megváltoztathatja  a  jelszavát.  Ha a kötelezett  elfelejti vagy elveszíti  a jelszavát,  kizárólag az alosztálynál tud új jelszót igényelni.  Ebben az esetben új kérelmet kell benyújtani új jelszó igénylésére. 

Melléklet:
> A kérelem a felhasználói név megnyitására és az új jelszó igénylésére ITT tölthető le. <<

Kövess minket:

Megszakítás