Председник општине и кабинет председника општине

Ми у општинској самоуправи радимо на томе да Сента и њој припадајућа села за све нас буду дом, да буде вредно овде живети, заснивати породицу, подизати децу, правити планове. То чинимо и због тога што захваљујући заједничким напорима овдашњих људи можемо бити поносни на безбројне грандиозне резултате. Као председник општине желео бих да ставим велики акценат на сарадњу, пошто само заједништвом, заједничким напорима можемо постићи и остварити такве трајне вредности посредством којих ће наш град и наша села постати удобнији, животворнији и још привлачнији, а којих се након наших марљивих предака с поносом и ми можемо латити.

Наше континуирано обогаћене и колоритним садржајем испуњене странице на светски разапетој мрежи служе информисању наших грађана и гостију који нам долазе у посету, оне потпомажу њихово сналажење. Из њих они могу да упознају рад самоуправе, важне одлуке, локалне догађаје, грађанске иницијативе, туристичку понуду. Могу да стекну увид у економски, културни и спортски живот, могу зорно да прате значајнија развића и инвестиције, расписане конкурсе, објављене огласе. Уверен сам у то да ће заинтересовани увек добити најактуелнију слику о нашој општини, односно о манифестацијама које је украшавају.

Сенћанске улице и тргови раскриљују се пред пролазницима попут страница отворене књиге. На сваком кораку можемо да откријемо нова чуда. Не оне опчињавајуће, помпезне знаменитости, већ ситне и у њиховој скромности дирљиве красоте, које нашу насеобину чине заводљивом, човеку примереном. То какву важну улогу у животу нашег града играју култура и образовање уистину никоме не треба објашњавати. Ми бисмо ове области желели да јачамо и убудуће, но истрајно и не знајући за умор ми радимо на развићу привреде и пољопривреде, на стварању нових радних места, како наша омладина не би размишљала о одласку, већ како би своју будућност планирала овде, у њеном завичају.

Као председник општине с великим поштовањем позивам све да нас посете, да искусе наше гостопримство. Мирног срца могу да устврдим да ће на свакога трајни утисак оставити барем непосредност људи, баш као и природност и лепота нашег малог града. Не тајимо ни то да смо поносни на наше сенћанство, на тај тешко објашњиви осећај који нас обузима када прођемо по дивном, дрворедом дивљих кестенова омеђеном шеталишту на обали Тисе. Када угледамо статуу Скелеџије, у сецесионистичком стилу опстојећи хотел „Ројал” и Ватрогасну касарну. Или Градску кућу, чији торањ већ издалека поздравља повратнике.

Желим да врзмање по нашој завичајној страници свима прибави пријатне и корисне тренутке! А онима пак којима је виртуелни излет побудио интересовање, поручујем да и у стварности искусе гостопримство општине Сента.

Председник општине Рудолф Цегледи

Сваког петка Председник општине ће у свом кабинету (Сента, Главни трг бр. 1. први спрат) у времену од 8 до 10 часова примати заинтересоване грађане који желе да разговарају о различитим темама из делокруга рада локалне самоуправе, о проблемима и недоумицама које се односе на свакодневни живот у месним заједницама и општини Сента.
Грађани који желе састанак са Председеником општине, треба да закажу пријем позивом на број телефона 024/655-411, или путем електронске поште на мејл адресу: info@zenta-senta.co.rs најкасније до среде сваке недеље. Уколико се пријем заказује путем електронске поште, потребно је навести име и презиме, као и кратак опис теме, или опис проблема због ког грађани желе сусрет са Председником општине.

Пратите нас:

Skip to content